EN FR

Samen zorgen voor een veilige haven

PortWatch is het centraal meldpunt van de Federale Overheid voor verdachte situaties in en rond onze Belgische havens. Wat is een verdachte situatie? Elke situatie die jij niet normaal vindt.

Background
 1. Iets verdacht gezien?
  Laat je horen!

  Horen, zien, melden, dat is de goede reflex. Jouw melding draagt bij tot een veilige haven voor iedereen. We ontvangen liever een melding te veel dan te weinig. Een veilige haven, daar zorgen we samen voor.

  Ik wil iets melden
 2. Moet ik zeggen wie ik ben? Ik blijf liever anoniem.

  Geen probleem, dat begrijpen we helemaal. Een verdachte situatie melden kan volledig anoniem, je bent dus niet verplicht om je persoonlijke gegevens in te vullen. Doe je dat wel, dan worden deze strikt vertrouwelijk behandeld.

  Ik wil iets melden
 3. Wat gebeurt er nu met
  mijn melding of aangifte?

  Jouw melding komt terecht bij de bevoegde politiediensten die deze verder behandelen. Mogelijk word je door hen gecontacteerd voor extra informatie, maar enkel indien je hiermee hebt ingestemd.

  Ik wil iets melden

Wat betekent verdacht?

Elke situatie die jij niet normaal vindt is een verdachte situatie. Een vreemde persoon op de kaai, op kantoor, bekenden of onbekenden die zich vreemd gedragen… Voel je dat er iets niet klopt, dan is dat vaak ook zo!

Tom with car

Iets verdacht gezien?
Laat je horen!

Peeping Tom
Peeping Tom
Background